
FAQ Number: 1754 Date Published: July 20, 2015 Last Updated: July 20, 2015

CFATS Knowledge Center

Question: Does a facility have to report temporary holdings of Chemicals of Interest (COI) at or above the Screening
Threshold Quantity (STQ)?
Answer: Yes. A facility must file a Top-Screen to report all COI holdings at or above the STQ regardless of how long
the facility is in possession of the COI. Pursuant to 6 CFR 27.210(a)(1)(i), a facility is required to file a Top-Screen
within 60 calendar days of coming into possession of any of the chemicals listed in Appendix A at or above the STQ.
However, the Department will work with the facility to address Top-Screen, Site Vulnerability Assessment (SVA),
and/or Site Security Plan (SSP) submission schedules if the facility has fluctuating COI or has known future COI
holdings. See 6 C.F.R. 27.210(c).
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