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Question: I have a Final Tiering determination and SSP deadline, but have not yet submitted my SSP. I have also
made material modifications to my site. What should I do?

Answer:

If a covered facility makes material modifications to its operations or site, the facility must complete and submit a
revised Top-Screen to the Department within 60 days of completion of the material modification, as required by 6 CFR
§27.210(d). Material modifications should not be addressed in the SSP unless the Department advises the facility to do
so through a new Tiering Letter after the Department has received and reviewed the facility’s revised Top-Screen.

DHS will review the revised Top-Screen and then notify the covered facility as to whether it is still considered a
covered facility and, if so, whether the facility must submit a revised SVA, SSP, or both, in accordance with 6 CFR §
27.210(d).

If the facility has removed any Chemical of Interest (COI) from the Top-Screen, the facility should provide supporting
documentation to the Department, to include the following, as applicable:

* Reason for the revised Top-Screen submission;

* Description of removal of COI(s) (e.g., sold to customers, used in process, returned to vendor);

* Receiving location(s) of COI(s);

* Documentation for permanent change of process;

* Documentation supporting closure/sale/end of lease;

* Invoices/bills of lading/inventory control forms: Material Safety Data Sheet (MSDS)/product labels, planned future
inventory of COI(s);

* Substitute chemical and/or process;

* Description of management controls for future quantities of COI(s); and,

* Vendor information.

Supporting documentation for the removal of COI should be submitted to the CFATS Help Desk.
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