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CFATS Knowledge Center

Question: Does DHS have a list of specific security measures that are required at CFATS-covered high-risk facilities?
Answer:

The authorizing legislation precludes DHS from prescribing any specific security measure. Specifically,
Section 550(a) provides, in relevant part that “the Secretary may not disapprove a site security plan
submitted under this section based on the presence or absence of a particular security measure.” Rather,
the Department is directed to promulgate risk-based performance standards that allow a facility “to select
layered security measures that, in combination, appropriately address vulnerability.” The Department “may
disapprove a site security plan if the plan fails to satisfy [applicable] risk-based performance standards.” The
CSAT Site Security Plan (SSP) Tool is designed to allow each high-risk facility to describe the security
measures it will use to meet the applicable Risk-Based Performance Standards.
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